La botiga vintage Circular celebra 2 anys de moda amb valor social i ambiental

Aquest mes estem d’aniversari! Fa dos anys que vam posar en marxa CIRCULAR Second Hand, un projecte que aposta per una moda de segona mà amb valor social i ambiental, centrada en la cura, la qualitat i l’estil únic de la roba estimada: peces vintage i de marca, seleccionades amb dedicació i sensibilitat. 

Des d’aleshores, CIRCULAR s’ha consolidat dins la xarxa de botigues Solidança / Roba Amiga, esdevenint un espai de moda responsable amb identitat pròpia, fidel a la nostra essència. El projecte compta amb una botiga física al carrer Tallers, 21 (Barcelona) i una botiga online perquè la moda amb valors arribi a tot arreu. 

Durant aquest temps, hem posat en circulació peces exclusives, de qualitat i amb història, donant una nova vida al tèxtil i impulsant la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat social. CIRCULAR no és només un projecte de moda: és una proposta de transformació social i ambiental, on cada compra suma per construir un futur més just i sostenible. 

I PER CELEBRAR-HO…

Estem de celebració doble amb dos sortejos especials: un per a la comunitat online i un altre a la botiga física!
Descobreix tots els detalls al nostre Instagram @solidanca_circular 

CIRCULAR, moda amb valor social i ambiental

Oferim una moda de segona mà sostenible i conscient amb el medi ambient i amb les persones. A través de l’aprofitament, la reutilització i la revaloració del residu tèxtil posem a la venda roba amb un doble impacte positiu: ambiental i social.

  • Valor ambiental
    D’una banda, la gestió d’aquest residu permet la recollida anual de més de 7.694 tones de roba i evita l’emissió de més de 59.981 tones de CO₂ a l’atmosfera. *Dades d’impacte del 2023.Així doncs, el fet de poder gestionar el residu tèxtil i reutilitzar-lo té un doble benefici ambiental: evitem les emissions del tractament finalista i també les emissions de la producció i el transport de noves peces de roba, així com totes les matèries primeres necessàries per produir-les.

 

  • Valor social
    Alhora, el procés i el recorregut de valorització de la roba permet la creació de llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social, a través de les Empreses d’Inserció que gestionem des de Solidança (Solidança Treball EI, SLUADAD L’Encant Girona EI SLU, i Recumadrid EI SLU) dedicades a la inserció sociolaboral mitjançant activitats vinculades a la gestió integral de residus i l’economia circular.Solidança ofereix un treball remunerat, a més de l’acompanyament, la intervenció social i la formació, durant períodes de temps que van des dels 6 mesos fins als 3 anys, amb l’objectiu que les persones que hi participen es puguin inserir al mercat laboral ordinari en finalitzar l’itinerari. Aquest itinerari d’inserció sociolaboral és un procés personalitzat i holístic, on la formació és clau, i està acompanyat per un equip de professionals multidisciplinari amb psicòlogues, psicopedagogues i educadores socials.
El cicle de la roba: D’on ve la roba?

El procés de gestió del residu tèxtil amb Solidança comença amb la recollida de roba als contenidors taronges de Roba Amiga gestionats per l’entitat, que és traslladat a la nostra planta de Preparació per a la Reutilització de Sant Just Desvern (Barcelona) i passa per un procés classificació en funció de l’estat i la tipologia de les peces, preparant-les per a la seva reutilització i, en cas de ser necessari, el reciclatge.

Un cop seleccionades, aquelles peces aptes per a una segona vida, són distribuïdes a la xarxa de botigues de Solidança / Roba Amiga, amb 17 botigues distribuïdes pel territori català. Amb la compra d’aquests productes, la ciutadania contribueix a tancar el cercle de l’economia circular i el cicle de la roba, convertint el residu en recurs i evitant generar nous residus tèxtils. En el cas de CIRCULAR, fem una selecció especialitzada en aquelles peces d’origen vintage, per contrastar amb el tèxtil que tenim a la venda a les altres botigues.

Convertim el residu en recurs, fem economia circular

La tienda vintage Circular celebra 2 años de moda con valor social y ambiental

¡Este mes estamos de cumpleaños! Hace dos años que pusimos en marcha CIRCULAR Second Hand, un proyecto que apuesta por una moda de segunda mano con valor social y ambiental, centrada en el cuidado, la calidad y el estilo único de la ropa querida: prendas vintage y de marca, seleccionadas con dedicación y sensibilidad.

Desde entonces, CIRCULAR se ha consolidado en la red de tiendas Solidança / Roba Amiga, convirtiéndose en un espacio de moda responsable, con identidad propia, fiel a nuestra esencia. El proyecto cuenta con una tienda física en la calle Tallers, 21 (Barcelona) y una tienda online para que la moda con valores llegue a todas partes.

Durante este tiempo, hemos puesto en circulación prendas exclusivas, de calidad y con historia, dando una nueva vida al textil e impulsando la inserción laboral de personas en situación de vulnerabilidad social. CIRCULAR no es solo un proyecto de moda: es una propuesta de transformación social y ambiental, en la que cada compra suma para construir un futuro más justo y sostenible.

Y PARA CELEBRARLO…

Estamos de celebración doble con dos sorteos especiales: ¡uno para la comunidad online y otro en la tienda física!
Descubre todos los detalles en nuestro Instagram @solidanca_circular

CIRCULAR, moda con valor social y ambiental

Ofrecemos una moda de segunda mano sostenible y consciente con el medio ambiente y las personas. A través del aprovechamiento, reutilización y revalorización del residuo textil ponemos a la venta ropa con un doble impacto positivo: ambiental y social.

Valor ambiental

Por un lado, la gestión de este residuo permite la recogida anual de más de 7.694 toneladas de ropa, evitando la emisión de más de 59.981 toneladas de CO₂ a la atmósfera. *Datos de impacto de 2023.

Así pues, el hecho de poder gestionar el residuo textil y reutilizarlo tiene un doble beneficio ambiental: evitamos las emisiones del tratamiento finalista y también las emisiones de la producción y el transporte de nuevas prendas, así como todas las materias primas necesarias para producirlas.

 

Valor social

Al mismo tiempo, el proceso y el recorrido de valorización de la ropa permite la creación de puestos de trabajo para personas en situación de vulnerabilidad social, a través de las Empresas de Inserción que gestionamos desde Solidança (Solidança Trabajo EI, SLU, ADAD ‘Encant Girona EI SLU, y Recumadrid EI SLU) dedicadas a la inserción sociolaboral mediante actividades vinculadas a la gestión integral de residuos y la economía circular.

Solidança ofrece un trabajo remunerado, además del acompañamiento, la intervención social y la formación, durante períodos de tiempo que van desde los 6 meses hasta los 3 años, con el objetivo de que las personas que participan se puedan insertar en el mercado laboral ordinario al finalizar el itinerario. Este itinerario de inserción sociolaboral es un proceso personalizado y holístico, donde la formación es clave, y está acompañado por un equipo de profesionales multidisciplinar con psicólogas, psicopedagogas y educadoras sociales.

 

El ciclo de la ropa: ¿De dónde viene la ropa?

El proceso de gestión del residuo textil con Solidança comienza con la recogida de ropa en los contenedores naranjas de Ropa Amiga gestionados por la entidad, que es trasladado a nuestra planta de Preparación para la Reutilización de Sant Just Desvern (Barcelona) y pasa por un proceso clasificación en función del estado y la tipología de las piezas, preparándolas para su reutilización y, en caso necesario, el reciclaje.

Una vez seleccionadas, aquellas piezas aptas para una segunda vida, son distribuidas en la red de tiendas de Solidança/ Roba Amiga, con 17 tiendas distribuidas por el territorio catalán. Con la compra de estos productos, la ciudadanía contribuye a cerrar el círculo de la economía circular y el ciclo de la ropa, convirtiendo el residuo en recurso y evitando generar nuevos residuos textiles. En el caso de CIRCULAR, hacemos una selección especializada en aquellas prendas de origen vintage, para contrastar con el textil que tenemos a la venta en las demás tiendas.

Convertimos el residuo en recurso, hacemos economía circular