mfn-opts
se activó demasiado pronto. Esto suele ser un indicador de que algún código del plugin o tema se ejecuta demasiado pronto. Las traducciones deberían cargarse en la acción init
o más tarde. Por favor, ve depuración en WordPress para más información. (Este mensaje fue añadido en la versión 6.7.0). in /var/www/vhosts/solidanca.con2webs.es/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114Avui ha arrencat al Tecnocampus de Mataró una nova edició del congrés Recuwaste, una de les cites més rellevants del sector dels residus i l’economia circular a Catalunya. El congrés, organitzat per la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, reuneix un ampli ventall de professionals del sector públic i privat, així com representants del món acadèmic i del tercer sector, per abordar els grans reptes de la gestió de residus, la transició energètica i el futur de la sostenibilitat.
Solidança hi ha participat com a entitat referent en la gestió responsable de residus i la inserció sociolaboral. Nati Yesares, cap de Medi Ambient de Solidança, ha estat una de les ponents destacades a la taula rodona del Bloc 2, dedicada a una de les fraccions més complexes i amb més assignatures pendents en l’àmbit dels residus municipals: el residu tèxtil.
Durant la seva intervenció, Yesares ha posat en relleu la necessitat d’abordar el residu tèxtil des d’un enfocament integral que combini la prevenció, la reutilització i la innovació, tot plegat amb criteris socials. Ha compartit la visió i l’experiència de Solidança en aquest camp, des de la recollida selectiva fins al triatge, la reutilització i els projectes d’innovació tèxtil circular. En un context marcat pel creixement exponencial dels residus tèxtils i els efectes ambientals de la indústria de la moda, ha defensat el paper essencial de les entitats socials com a agents actius de canvi.
Amb el lema d’enguany “Residus, economia circular i transició energètica: trilema o cercle virtuós?”, Recuwaste busca precisament generar aquest espai de reflexió, debat i intercanvi de coneixements per transformar els reptes ambientals en oportunitats. Per a Solidança, participar-hi no només és una manera de donar visibilitat a la feina feta, sinó també una oportunitat per sumar forces i aliances en el camí cap a una societat més sostenible i inclusiva.